Peru El Palto Økologisk kaffe - 1000g

190,00 DKK
inkl. moms
Fast levering?
Levering 1-3 hverdage
Fri fragt ved køb over 499,-
30 dages fuld returet
Okologi6
Økologisk kaffe bestående af arabica sorterne Caturra, Typica og Catimor. Kaffen har en rund og mild smag, med noter af mælkechokolade og appelsin. En let drikkelige kaffe, som både egner sig godt til alm. filterkaffe, men også til espresso, latte og andre mælkekaffer.

El Palto er en sammenslutning af økologiske kaffefarmere fra Utcubamba regionen i den nordlige del af Peru. Kaffeplantagerne ligger i Andelsbjergene, hvor kaffen gror imellem 1300 og 1800 meters højde. Det er 100% Arabica, bestående af sorterne Caturra, Typica og Catimor. Høstsæsonen i Peru går fra juli til september, og så snart bærret er høstet, adskilles bærret og kaffebønnen, hvorefter kaffebønnerne ligger og tørre i solen. Alt sammen noget der er med til at give kaffen en rund og mild smag med noter af mælkechokolade og Appelsin. En let drikkelige kaffe, som både egner sig godt til alm. filterkaffe, men også til espresso, latte og andre mælkekaffer.

Asociación de Productores Cafetaleros Juan Marco “El Palto” – kort sagt JUMARP – blev grundlagt af José Carranza Barboza i 2003 sammen med 35 andre småbønder. De skabte foreningen ud fra et ønske om at udvikle en ny model til dyrkning og eksport af kaffe. I 2012 lancerede JUMARP “El Palto” et ambitiøst program for kvalitetsforbedring blandt sine medlemmer. De fik Funding fra bl.a. Fairtrade, økologiske organisationer og regeringen, samt var selv medfinansierende  blandt medlemmerne selv.

I 2012 igangsatte man en lang række tiltag for at forbedre den generelle kvalitet af kaffen, bland cooperative medlemmer. Blandt andet opbyggede man tørringshuse på de enkelte farme.

Social og miljøbevidsthed

Kaffeproduktion i de Amazonian Andes i det nordlige Peru, hvor JUMARP er aktiv, startede tilbage i 1950’erne. Landbrugspraksis var meget afhængige af brugen af ​​kemikalier dengang. Men efter mange årtier besluttede denne gruppe farmere at ændre de gamle måder og starte bæredygtig kaffeproduktion i harmoni med den oprindelige skov. De indså også, at sammen ville de stå stærkere i udbredelsen af ​​deres kaffe på verdens plan. Ved at gå sammen og ved at opnå en lang række certificeringer, her i blandt økologi, ønsker de at garantere en stabil indkomst for deres medlemmer og forbedre samfundets levestandard.

I dag er de ikke mindre end 188 medlemmer, som alle fremstiller økologiske certificerede kaffe. En af foreningens prioriteringer i de sidste to år har været øget produktivitet. For at opnå dette investerer JUMARP halvdelen af ​​den fortjeneste de har opnået, i styrke sorterne og konvertering til økologiske landbrugsmetoder. En fond til uddannelsesprogrammer og opførelse af skoler modtager også en stor del af fortjenesten, og den resterende del går til betaling af foreningens faste personale.

Kaffen er hele bønner, og er pakket i Co2 Neutrale kaffeposer

Land: Peru
Område: El Palto – Yamón district
Farm: Jumarp
Høst: 2020
Forarbejdning: Fully washed
Sorter: Caturra, Typica og Catimor
Højde: 1300 – 1800 meter
Økologisk: Ja
Smag nuancer: Mælkechokolade og Appelsin