Chemex

Historien bag Chemex bryggeren

Chemex blev designet i 1941 af kemikeren Dr. Peter Schlumbohm, Han ville gerne brygge den perfekte kop kaffe, derfor brugte han en kemisk tilgang til udvinding af smag og koffein fra kaffebønnen.
Det var også den kemiske tilgang, der førte ham til at opfinde de dobbelte bundne CHEMEX papirfiltre for en perfekt udsugning hver gang. Ved hjælp af disse elementer designede han den gammeldags timeglas form, der nu er blevet en ikonisk del af amerikansk historie. Lavet blot af ét stykke borosilikatglas og pyntet med en træ krave. CHEMEX® er ren i både form og funktion.


Spørgsmål og svar til Chemex bryggeren

Q | Hvad er forskellen på det runde filter og det firkantet?

A | Den eneste forskel er formen, papiret er den samme. Nogle synes, det firkantet er lettere at fjerne fra bryggeren på grund af siderne, som stikker over kanten, når filteret er placeret.

 

Q | Hvad er "naturlige" filtrerpapir?

A | Det betyder at filtret er renset gennem en fire trins proces med ekstremt varmt vand, papiret er 100% cellulære fiber og fremstilles primært af nåletræer fx fyr.

 

Q | Hvor fint skal jeg kværne kaffen?

A | Fint kværnet kaffe vil ikke fungere godt med et Chemex filter. Chemex filtre er kraftige og maler du kaffen for fint giver du dit vand for meget modstand og din du vil overekstrahere din kaffe. Kværn i stedet din kaffe groft, så du hjælper vandet bedre igennem brygningen.

 

Q | Hvilke fordele kan Chemex filtre tilbyde?

A | Chemex filtre er 20-30% tungere (mere absorberende) til at fjerne uønskede sedimentpartikler og olier. Chemex filtre blev videnskabeligt formuleret til at tillade ordentlig infusion tid. Infusion giver kaffe en rigere smag og muliggør ekstraktion af kun de ønskede dele af kaffebønnen.

 

Q | Hvilken temperatur skal vandet være, når brygning?

A | Chemex systemet er udviklet til at give ekstraktion af kun den ønskede del af kaffe aromaerne. Kaffen brygges ved og holdes ved en temperatur på mellem 92-98 ° C for at undgå kemisk ændring af kaffens smag og undgå bitterstoffer.

 

Q | Min Chemex kaffebrygger har for lang bryggetid.

A | Der er et par unikke faktorer at huske på, når brygge kaffe med en Chemex:

  • Sørg for, at tre tykkelse af filteret er på tværs af udluftning (hvis filter kollapser ind i lufttilførlsen vil det bremse eller stoppe brygger flowet, det vil giver et overekstraheret kafferesultat).
  • Brug medium til groft kværnet kaffe - finere kværn vil nedsætte bryggehastigheden.

 

Se vores store udvalg af kaffebryggere til sort bryg