Guatemala Crema Espressokaffe - 600g

140,00 DKK
inkl. moms
Fast levering?
Levering 1-3 hverdage
Fri fragt ved køb over 499,-
30 dages fuld returet
Espresso kaffe er en varm og blød kaffe, alle synes om. Hvad enten du brygger den sort eller som espresso, bliver du overrasket over den runde bløde smag, med masser af chokolade noter.

Utrolig lækker rund blød espresso kaffe. Kaffen har smagsnoter af chokolade og karamel. Espressokaffen har masser af fylde, med god sødme. Kaffen er ristet lidt mørkere for at fremhæve de lidt mere kraftige nuancer i smagen, hvilket gøre den velegnet til espresso og mælkekaffe som Latté eller Cortado. Denne økologisk kaffe består af arabica sorterne Caturra, Catuai og Bourbon.

Historien bag
Cirka 150 små kaffebønder fra Acatenango, Coban og San Martin området, er en del af Asoproguate-kooperativet. Kooperativet sigter mod at give de deltagende kaffebønder adgang til det større internationale special kaffemarked. Ved at få adgang har mindre kaffebønder mulighed for at vokse deres forretning., og afsætte deres kaffe til en højere pris.

Samarbejdspartnerne i Acatenango producerer omkring 1000 sække kaffe om året. Kooperativet sigter mod at etablere fair handel for guatemalanske kaffeavlere. Kooperativet har uddannet er korps af inspektører/underviser der oplære og uddanner medlemmerne, med henblik på at opbygge en bæredygtig produktion og opretholde deres FTO-certificeringer. Desuden er de behjælpelige med at opstarte bi beskæftigelse til at højne den generelle levestandard.

Aproguates kooperative ledes demokratisk af en styregruppe bestående af otte repræsentanter, den førende agronom og en leder af ​​Asoproguate. Der ud over mødes fire til fem repræsentanter fra hvert samfund en gang om året for at stemme om, hvordan man tildeler kooperativets Fairtrade-præmie. Der er ca. 260 medlemmer til stede og stemmer under denne forsamling.

Kaffen er hele bønner, og er pakket i Co2 Neutrale kaffeposer

Land: Guatemala
Område: San Martín Jilotepeque, Acatenango, Chimaltenango
Farm: Asoproguate
Høst: 2020/2021
Forarbejdning: Fully washed
Sorter: Bourbon, Catuai & Caturra
Højde: 1800 – 2100 meter
Økologisk: Ja
Smag nuancer: Mælke chokolade, hasselnøder og Karamel