Summerbird

Summerbird

Summerbird har en vision om at løfte chokoladen til nye højder op blandt champagne, østers og Périgord-trøfler, som er meget velanset og sofistikeret gastronomi. 
 
Summerbird har en stor passion for chokolade og udtænker deres produkter med omhu. For at skabe den helt rigtige smagsprofil til chokoladen mener Summerbird at processerne fra kakaobønne til chokolade har stor indflydelse - ligesom ved produktionen af kaffe.  

 


Summerbirds historie:

Det hele begyndte i 1986, hvor chokolade efterhånden var blevet en del udskældt pga. det høje indhold af sukker, den dårlige kvalitet af kakaopulver og de kunstige aromaer. Dybest set indeholdte chokoladen alt for mange e-numre. Det satte Summerbird sig for at gøre noget ved, og Summerbird begyndte at producere chokolade uden kunstige aromaer og e-numre, heraf sloganet: ”Only nature’s ingredients”.

 

I 2014 blev alle Summerbirds produkter økologiske, da det endelig var muligt at få alle råvarer økologisk. Så selv i sin hastige udvidelse af sortiment kan Summerbird altid forventes at være økologisk. 

Summerbird og økologi:

Summerbirds vision om et komplet økologisk sortiment har krævet hårdt arbejde, men det har været det hele værd for at skabe de helt rette smagsoplevelser med Summerbirds chokolade. 
 
Første gang Mikael Grønlykke smagte en økologisk hasselnød, vidste han, at det var den sti, Summerbird skulle følge. Bonden i Piemonte dyrkede sine hasselnødder 600 meter over havet for at opnå mere sol og mindre vand. Dette førte til en meget bedre smagsoplevelse af hasselnødden.
 
Kort efter denne opdagelse begyndte mandelproducenter også at producere økologisk, og det blev efterhånden nemmere og nemmere at skaffe de økologiske råvarer. I dag er Summerbirds leverandører af økologiske råvarer bønder i Spanien, Italien og Frankrig. Derudover producerer Summerbird selv rå-chokoladen med kakaobønner fra Mellemamerika og Madagaskar. 
 
Summerbird vil fortsætte med at lokalisere de bedste og reneste råvarer naturen tilbyder og går ikke på kompromis med smagsoplevelsen.