Kafferister


Hæv dit barista niveau med en kafferister

Vil du tage dit barista niveau, så er kafferistning en udfordring at tage op. Mange vælger at riste selv fordi det er sjovt. Når det så er sagt, så kan man aldrig få et lige så godt resultat ved en hjemmeristning som en professionelle ristere kan på de store maskiner.
Der findes mange metoder at riste kaffe på. Nogle rister i ovnen, andre håndterer bedre det rigtige crack på panden og faktisk findes der også tests fra folk, som har eksperimenteret med popkornmaskiner.

Invester i en god kafferister

Har du leget nok med kafferistning i hjemmet, og savner du et mere jævnt resultat? Så vil vi anbefale dig at investere i en kafferister. Du får et riste resultat som er jævn og desuden har du meget mere kontrol over temperaturen og tiden.
Når du har ristet dine kaffebønner vil du opleve at de er fuld af kulsyre, det er pga den kemiske forbindelse som opstår i ristningen. Det kan tage helt op til 10 dage for kulsyren af fordampe alt efter bønne og ristemetode. Derfor kan du opleve en metallisk smag i nyristet kaffe. 

Espressobønne på kafferister

Når du skal starte med at riste, vil vi anbefale at starte med en ristning af en espressobønne. Stort set alle slags grønne bønner kan ristes til en espressobønne, det handler i høj grad om, hvor mørkt du rister på din kafferister. Der er dog nogle bønner som er mere egnet til espresso.

Filterkaffe på kafferister

Ifølge vores rister er det svære at riste bønner til en filterkaffe. Der er oftest mange flere smagsnuancer ved kafferistning til filterbryg og det kan være en udfordring at bibeholde smagen uden at bitterstofferne overtager. Når en professionel rister på kafferisteren har han en kurve som han følger i forhold til temperatur og hvornår kaffebønnen har sit ”crack” Denne teknologi er ikke tilgængelig på kafferisteren til hjemmebrug endnu. 

Held og lykke med din ristning! – det er fedt, når det lykkedes.