Kenya AB+ Gaturiri

Kenya AB+ Gaturiri

Pris fra 75,00 DKK

Kenya AB+ Garuriri, Nyeri

 

Den rige vulkanjord og mulighederne for at dyrke kaffen højt oppe i bjergene giver denne kaffe en særlig karakter af syrlige bær. Den er perfekt, hvis du gerne vil eksperimentere med iskaffe eller koldbryg.

| Solbær | Rabarber | Rosin |

 

Kaffebønnerne leveres altid som hele bønner. Hvis du ikke har en kaffekværn endnu, kan du skrive den ønskede formalingsgrad i kommentarfeltet i indkøbs kurven.

Gaturiri vaskestationen

 

Gaturiri er opkaldt efter de lokale lægeurter som vokser i området, vaskestationen er en del af Barichu Cooperative Society, som ligger lige uden for Karatina Town på de sydøstlige skråninger af Mount Kenya. Selskabet har over 4000 registrerede mikrofarmere, som leverer deres kaffebær i en af de 4 vaskestationer; Karatina, Barichu, Gaturiri og Gatomboya. Disse fire vaskestationer producerer 450.000 kg ren kaffe årligt. Kirigu åen forsyner Gaturiri vaskestationen med rent vand til vaske processen af kaffebærerne.

Kenya som kaffeland

Kaffeproduktionen i Kenya går helt tilbage til slutningen af 1880’erne, angiveligt var det franske missionærer som bragte frø til Taita Hills – området. Den fantastiske kombination af højde, jord og temperaturer gjorde de Kenyanske kaffer meget fine i smagen med masser af tryk på syre og sødme. I dag dyrkes kaffe i det meste af landet, det største område breder dig fra Kiambu og op over skråningen af Mount Kenya denne region har en årlig produktion på omkring 39.000 tons kaffe i grønne bønner, det er næsten 70% af hele landets total produktion. Generelt set har Kenya to regnsæsoner, første fra marts til maj er lange regnskyl og omkring oktober, en kortere regnsæson. Den tørre periode op til en regnsæson udløser blomstringsperioderne: februar/marts er hovedsæsonen for kaffeplantens blomstring, mens nogle afgrøder allerede blomstrer i september. Kaffeplanterne nyder godt af den naturlig frugtbare jord i Kenya. Jorden er ung, vulkansk og rig på organisk materiale. Højden på kaffe områderne svinger fra 1280masl i Embu, den østlige del af Mount Kenya, op til 2300masl i Nyeri på de vestlige skråninger.

Oranisationer og processer

55% af kaffe produceret i Kenya, kommer fra mikrofarme (Kiambu 14% Kirinyaga 72% Marchakos 80%). Farmene er organiseret i andelsselskaber, som eger den vaskestation som kaffefarmene afleverer deres høst til. Ved vaskestationerne pulper og fermenterer man bærerne i 24 timer. Efter gæring ligges bærerne i store tanker og vaskes i kanaler. Her bliver bærerne sorteret i P1 (heaviest parchment) P2 (floaters); alle overskydende bær fjernes og behandles separat. Herefter ligges bønnerne på tørreborde (raised tables), denne process tager op til tre uger. Om natten og dage med skarp sol dækkes bønnerne til, så tørringsprocessen bliver homogen.

Herefter leveres bønnerne til en tørmølle som tager af sig af markedsføringen og sælger kaffen på en ugentlig auktion i Mairobi.

90% af alt kaffe fra Kenya er vaskebehandlet. De resterende 10% er typisk umodne bær, som spredes ud på bakker til tørring i solen, det tager typisk 5 uger. Denne kaffe kaldes typisk Mbuni.

 

Hvad skal du brygge? Chemex, Iskaffe & Koldbryg, Filter, Aeropress, Syphon , V60, Stempelkande
Bønnesort SL28 & SL34
Område / Region 2km fra Karatina Town, Nyeri County i sydøst Kenya
Grohøjde 1700-1800 masl
Efterbehandling Pulped, fermenteret i 24 timer & vasket
Høste sæson Februar til marts
Høstemetode Håndplukket
Vaskestation Gaturiri
Verdensdel Afrika
Titel Type Størrelse Download
Inverted-AeroPress.pdf PDF 97.91KB Download
HarioV60.pdf PDF 163.09KB Download
ChemexGuide.pdf PDF 106.15KB Download
Stempel-Guide.pdf PDF 107.94KB Download

Kunder der har købt dette produkt har også købt