Espresso Burundi Gakenke CWS #9 - udgået

Espresso Burundi Gakenke CWS #9 - udgået

Produktet er udgået og kan derfor ikke bestilles

Gakenke, Kayanza.

 

Denne Burundi er rig på sødme og syre, den er særlig lækker i mælkekaffer.

Hvis du kværner kaffen groft kan den også anbefales til filter og stempel.

 

| Tørret blomme | Maraschinokirsebær | Brasilnød | Kakaokærner |

 

Kaffebønnerne leveres altid som hele bønner. Hvis du ikke har en kaffekværn endnu, kan du skrive den ønskede formalingsgrad i kommentarfeltet i indkøbs kurven.

Burundi som kaffeland

Burundi ligger i Centralafrika imellem Rwanda, Tanzania og den demokratiske republik Congo. Landskabet er domineret af bakker og bjerge, hvilket gør klimaet forholdsvist køligt i forhold til sine nabolande. Desuden har Burundi skiftende tørre og våde sæsoner. Disse forhold er gode for dyrkning af kaffeplanter. De stabile og relativt lave temperaturer samt den rige vulkanjord giver bærerne gode muligheder for at udvikle sig og give kaffen sin karakteristiske sødme, mens de forskellige sæsoner giver gode forhold til opblomstringen af planterne og tørring af bønnerne.

Gakenke vaskestation

Gratien Nankwahombave er en passioneret mand, som har ejet vaskestationen siden 2013. Kaffefarmerne som leverer til Gakenke vaskestation har i gennemsnit 300 træer. Typisk kan en vaskestation servicere famere på 3 km afstand. Nogle løser den lange rejsetid med mellehandlere, hvilket typisk ikke er til farmerens fordel. Gakenke har i stedet bygget 12 mellemstationer, så samarbejdet og handlen foregår direkte mellem vaskestation og kaffefarmer.

 

Når kaffefarmerne har indleveret deres kaffebær, gennemgår de en større vaske- og fermenteringsproces. Først kommer bærerne gennem et stort vådsorteringsanlæg, hvor sten og andet uønsket falder til bunds, og hvor blade bliver skrabet væk fra overfladen. De modne bær ligger lige under overfladen. Derefter gennemgår de pulping, fermentering, vask, anden sortering for til sidst at blive lagt i blød for at fjerne den slimhinde som sidder omkring bønnen. Hele processen foregår under konstant opsyn.

 

 

Efter iblødsætningen og rensning bredes bønnerne ud på borde (African beds). Her tørres bønnerne over to-tre uger. På meget solbeskinnede dage lægger man soldug over bordene for at beskytte dem mod direkte sollys og undgå skader. Når bønnerne har den rette fugtighed pakkes de og sendes ud i verden.

 

Vores favoritbryg:

Kaffe: 21g frisk espressoformalet kaffe 
Vand: 35 ml.  
Tid: 22 - 25 sekunder.

Hvad skal du brygge? Espresso
Bønnesort Bourbon
Område / Region Kayanza
Efterbehandling Vasket, fermenteret i 10-12 timer & tørret 2-3 uger
Høste sæson Februar - Marts & April - Maj
Lot nr #9
Høstemetode Håndplukket
Vaskestation Gakenke CWS
Verdensdel Afrika
Titel Type Størrelse Download
Stempel-Guide.pdf PDF 107.94KB Download

Kunder der har købt dette produkt har også købt