Udsolgt
Guatemala La Esperanza - Udgået

Guatemala La Esperanza - Udgået

Produktet er udgået og kan derfor ikke bestilles
Produktet er udsolgt.

Finca La Esperanza #Lot El Patio

 

Vi har testet kaffen som V60 bryg og det har givet en smagsprofil af

| Hasselnød | Marcipan | Fersken | Duft af vanilje | 

 

Kaffebønnerne leveres altid som hele bønner. Hvis du ikke har en kaffekværn endnu, kan du skrive den ønskede formalingsgrad i kommentarfeltet i indkøbs kurven.

Finca La Esperanza #Lot El Patio - Guatemala

Farmen ”Finca La Esperanza” er placeret i den nordøstlige del af Guatemala i området Huehuetenango. Farmen har eksisteret siden 1956, hvor Mr. Eleodoro de Jesus Villatoro Lopez, i en alder af 92 år stadig er ejer af kaffefarmen. Det er dog hans sønner som står for den daglige drift og farmen er blevet et familie projekt som gerne skulle gå i arv i mange generationer.
Eleodoro sparede op til at købe sin egen kaffefarm ved at gå fra kaffefarm til kaffefarm og opkøbe kaffebær for at sælge dem til vaske stationer. Da Eleodoro fik råd til at købe sin egen farm brød en borgerkrig ud i Guatemala og eksport mulighederne var i mange år nærmest umulige. Heldigvis er han en stædig mand som blev ved med at tro på sit håndværk som bondemand og han kan idag være stolt af at dyrke noget af det bedste kaffe fra Guatemala.

Tusind tak for det.

Vores indkøber, der selv er opvokset på en kaffefarm i Guatemala udtaler, at Mr. Villatoro er en arbejdsom mand, der har spredt en kvalitetsbevidst og god arbejdskultur i hans familie. Han har været et godt eksempel for sine børn.

 

Kaffebærene på farmen dyrkes i skygge, og plukkes flere gange i løbet af sæsonen for at sikre, at kun de helt modne bær plukkes.
Herefter vaskes bønnerne fri fra pulpen hvor efter de fermenteres i 24-36 timer. Til sidst vaskes bønnerne rene og fri for sit pergament-lag og lægges til tørre i solen.
Huehuetenango er et område med balance mellem varme dage og kølige nætter, omgivet af to bjerge der bidrager til et rigt dyreliv og en perfekt højde på 1415 - 1850 masl Der er dermed de gode vækstbetingelser til Arabica Red Burbon og Caturra, som er varieteten på kaffebuskene.


 

 

 

 

Vores test bryg:

35g frisk kværnet kaffe

500g filtreret vand

Bryggetid 3 - 3:30 min


 

Hvad skal du brygge? Filter, Syphon , V60, Stempelkande
Farmen Finca La Esperanza
Bønnesort Red Bourbon & Caturra
Efterbehandling Vasket & Soltørret
Verdensdel Sydamerika
Titel Type Størrelse Download
Inverted-AeroPress.pdf PDF 97.91KB Download
HarioV60.pdf PDF 163.09KB Download
ChemexGuide.pdf PDF 106.15KB Download
Stempel-Guide.pdf PDF 107.94KB Download

Kunder der har købt dette produkt har også købt