V60 Brygger

 

 


Verdens bedste V60 bryg fra Japan

Ja, det lyder måske lidt voldsomt, men det var altså Tetsu Kasuya fra Japan som løb med guldmedaljen til World Brewers cup i Dublin 2016.

Vi har set hans video forlæns og baglæns og har testet hans bryggemetode i KaffeSkolen, resultatet har ændret vores måde at brygge V60 på. Så selvfølgelig skal du da også have muligheden for at teste bryggemetoden i dit eget "kaffelab"

 

God fornøjelse.

 

 

V60 Tragte 

V60 tragten blev opfundet for over 10 år siden, og er sidenhen blevet en af Hario’s mest berømte opfindelser. V60 tragten blev først introduceret i materialerne keramik og glas, derefter plastik og sidst men ikke mindst metal.

 

Fordelene ved V60 tragtens design features:

  1. Kegleformen med en 60 graders vinkel, heraf navnet V60, guider vandet mod centrum, og forlænger kontakt tiden mellem vandet og kaffen   

  2. Den centrerede åbning giver mulighed for at eksperimentere med smagen, ved at håndtere hastigheden af vandstrømmen som det ønskes

  3. De spiralformede revner tillader at luft undslipper, og derved maksimere udvidelsen af kaffen  


Materialet spiller også en rolle når der skal brygges med V60 tragte, og det kan der læses meget mere om på de enkelte produkter. I sidste ende er det en smagssag hvad der foretrækkes at brygge med.