Ambitiøs kaffebar i hjertet af Aarhus

 

I samarbejde med Aarhus Street Food har vi åbnet en ambitiøs kaffebar i DSBs smukke gamle bygninger. Med Kaffebaren vil vi gerne servere en kaffe med et rent udtryk, høj kvalitet til en pris som alle har råd til og servere tilbehør som vil udfordre din kaffeoplevelse. Dette er heldigvis alt det som dette års andenplads til DM i barista står for, nemlig Rasmus Jordt.

 

Skal vi lige hilse ordentlig på Rasmus??

Hvis vi lige skal skrue tiden helt tilbage til der hvor det hele startede, altså det med kaffe, så skal vi til Kenya. Rasmus er født i Swaziland, men er opvokset i Kenya med sine danske forældre og gik i skole midt i en kaffeplantage. Her lavede kaffefarmerne i høstsæsonen saftevand af det som var til overs fra kaffebærerne, efter behandlingen. Så var der nemlig ikke noget som gik til spilde og en masse børn blev super glade. Det var først som voksen Rasmus fik kendskab til den sorte kaffe, da den var ikke en favorit hos teenageRasmus.

 

”For mig var kaffe i mange år saftevand som kaffefarmeren lavede til skolen, på overskydende kaffebær ” – Rasmus Jordt | Barista  

 

Men Rasmus blev voksen og fik øjnene rigtig op for kaffe på en ferie på Costa Rica. På en køretur endte han tilfældigt ved en mikrofarmer i bjergene syd for San José, farmeren var hurtig til at invitere på en lille rundtur og med højste imødekommenhed fortalte han om, hvor vigtig god kaffe er for verden.

 

”Som barista er det en ære at arbejde med et produkt som har været under kærlig behandling fra dyrkning – høsten – ristningen og til sidst servering” – Rasmus Jordt | Barista