Elegantly Organic

109,00 DKK
inkl. moms
Levering 1-2 hverdage
Fri fragt over 499,-
Mulighed for finansering med køb for min. kr. 5.000

Elegantly, Pinot Noir, Vin de Pays d'Oc 2017

Druerne til denne vin har groet i den del af Vin de Pays D’oc der hedder Limoux, som er mest kendt for sine mousserende vine. Limoux ligger afskærmet inde bag Pyrenæerne og har derfor ingen påvirkning fra Middelhavet. Vintrene er kolde og sommeren er præget af store temperaturskift fra dag til nat. Limoux bliver også kaldt Sydfrankrigs Bourgogne, da jordbunds- og klimaforhold minder om hinanden.

Bag alle store værker står en kvinde - det er også tilfældet med Elegantly Pinot Noir. Claude Vialade fra Domaine St. Auriol er en af pionererne indenfor økologisk vinfremstilling. Siden starten af 1980’erne har Claude, sammen med sin far Jean, arbejdet med økologiske vine. Druerne høstes om natten for at bevare mest muligt friskhed. Efter en omhyggelig sortering, gæres en del af druerne i rustfrie ståltanke. Den andel del fyldes på store træfade med lang skindkontakt inden gæringen sættes i gang. Efter endt gæring sammenstikkes de to vine og det endelige blend er klar. Elegantly Pinot Noir er en elegant vin med en medium fyldig smag. Smagen har toner af sorte kirsebær og et strejf af læder, ristede kaffebønner og solbær.

Nydes ved 16-18 grader gerne som ledsager til fuglevildt, oksekød eller ikke for kraftige oste.

Området

Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området. En betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Ocbetegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen

Producenten

Les Domaines St. Auriol blev grundlagt af Juliette og Jean Vialade i 1995. Som præsident for kooperativet i Rebaute var Jean Vialade foregangsmand for den økologiske tankegang tilbage i 1980. Derfor var helt naturligt at Jean Vialades børn, Claude og Eric at fortsatte med at udvikle økologiske vine fra egne vinmarker samt udvalgte producenter.

Vinifikation: Vinen har ikke fået fadlagring.

Smagenoter: Elegant vin med en medium fyldig smag med toner af sorte kirsebær og et strejf af læder, ristede kaffebønner og solbær.

Anbefales til: Elegant vin med en medium fyldig smag med toner af sorte kirsebær og et strejf af læder, ristede kaffebønner og solbær.

Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.