Codorníu 1551

109,00 DKK
inkl. moms
Levering 1-3 hverdage
Fri fragt over 499,-
Mulighed for finansering med køb for min. kr. 5.000

Spaniens berømte mousserende vin hedder Cava. Den Klassiske Cava er på Cava’s traditionelle druer af Macabeo, Parellada og Xarello. Klar, flot og i ganske festlig figur gør den sig i glasset. De integrerede bobler giver et langt og eftertrykkeligt ”bid”. Det er især citrusfrugter – lime, citron og lidt appelsin, der giver det friske præg, omfavnet af et svagt lidt sødere og blødere strøg af honning og toast. Det sagt, så er ”1551 ”en Brut – dvs. tør uden egentlig antydning af restsukker. I al diskretion: perfekt alternativ til Champagne.

Området

Cava kommer fra Penedès i Catalonien, hvor hovedbyen er Barcelona. Cava er fremstillet efter den klassiske gæringsmetode på flaske, der er identisk med den franske méthode champenoise, der her kaldes for Methode Traditionelle. Det er i reglen tre spanske druer, man laver Cava af, nemlig Macabeo, Xarello og Parellada, men Cava findes også i den lidt franske eller internationale stil, hvor en eller flere druer er skiftet ud med Chardonnay og Pinot Noir.

Producenten

Codorníu, grundlagt i Catalonien i 1551, er den ældste og største Cavaproducent med en produktion på 60 millioner flasker Cava om året. I 1659 giftede Anna Codorniu sig med Miquel Raventós, der lige som hende kom fra en familie med lange traditioner som vinmagere. Mange år senere, i 1872, var en af efterkommerne Josep Raventós, den første nogensinde der lavede en Cava efter ”Methode Traditionelle” – altså med 2. gæring i flasken som man gør det i Champagne. Med det etablerede han er helt ny og sprudlende (og boblende) industri i Penedes og er således ophavsmand til den Cava-industri og kultur som Barcelona og hele det omgivende Catalonien er så elsket og kendt for. I 1976 erklærede Kong Juan Carlos Codorniu’s vinkældre for et Nationalt Monument af særlig historisk og kunstnerisk interesse.

  • Navn: 1551 henviser til året 1551 – hertil dateres sagaen om vinhuset Codorniu, det ældste dokument fortæller om vinmageren Jaume Codorniu.
  • Vinifikation: Methode Traditionelle
  • Smagenoter: Klar, flot og festlig figur. Cava med fornemmelse af citron, honning toast og måske mest af alt imponerende flotte og integrerede bobler
  • Anbefales til: Velkomst, Tapas, Lyst fjerkræ, Skaldyr, Aperitif

Fakta

  • Alkohol: 11,50 %
  • Størrelse: 20 cl
  • Kolli: 24
  • Type: Mousserende vin
  • Land: Spanien
  • Område: Catalonien
  • Druer: Xarello, Macabeo & Parellada
  • Vinifikation: Methode Traditionelle.
  • Producent: Codorniu

Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.