Casisano

169,00 DKK
inkl. moms
Levering 1-3 hverdage

Montalcino

Brunello og Rosso di Montalcino har mange lighedstegn, da både ejendommen og druesorten er den samme. Sangiovese Grosso-druerne til Rosso di Montalcino kommer dog fra Podere Casisanos yngste vinstokke og den anden markante forskel til Brunello di Montalcino er den kortere lagringstid. Efter høsten er druerne presset og gæret i ståltanke ved 25-28 grader i ca. 15 dage. Efter denne første proces hviler Rosso di Montalcino i de samme ståltanke i ca. 6 måneder.

Vinen har sin ungdom en flot rubinrød farve, som efter et par års lagring ændres til en lys læderagtig farve. Casisano Rosso di Montalcino har en blid og frugtagtig aroma af kirsebær og vilde skovebær. Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer som f.eks. blomme, ribs, blomme, tobak og mørk chokolade. Drik denne vin til pastaretter med kød, gryderetter som vildsvin og braiseret svine- eller kalveskank samt bløde og friske oste.

Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige.

Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.

Smagenoter:

Blid og frugtagtig aroma af kirsebær og vilde skovebær.

Smagen er robust og velafbalanceret. Den lange eftersmag er pakket med smagsnuancer som f.eks. blomme, ribs, blomme, tobak og mørk chokolade.

Anbefales til: Vegetariske retter, Kalv, Italiensk mad, Vildt, Gris

Fakta

Område: Italien, Toscana, Montalcino

Drue: Sangiovese Grosso

Alkohol: 13 %

Restsukker: 2.9 gram/liter

Potentiale: Er drikkemoden nu, man kan gemmes i et par år.

Kategori: Frugtrig og fyldig

 

Rating:

Området ligger omkring den gamle by Montalcino i den sydlige del af Toscana.

Montalcino-kommunen er ca. 1200 ha og har en årlig produktion på lidt under 6 millioner liter. Der anvendes udelukkende Brunello-druer (Brunello Sangiovese) til fremstillingen af vinen. Brunello er en klon af Sangiovese der modner sent, har små tætte klaser og en brunlig skal, der har givet druen navn.

Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.