CAP DE COSTE ROSÉ

89,00 DKK
inkl. moms
Levering 1-3 hverdage

CAP de Coste Rosé, Rosévin 2017 Frankrig

Cap de Coste er en lækker og læskende sydfransk rosévin fremstillet udelukkende på Cinsault-druer. Cinsault har været dyrket i flere hundrede år i området. Cinsault har mistet terræn til de internationale druer som Shiraz og Cabernet Sauvignon. Cinsault er imidlertid en perfekt drue til at fremstille rosévin af, hvilket denne vin bestemt beviser.

Cinsault-druerne høstes meget tidligt om morgen og bringes omgående til vinkælderen. Stilkene fjernes for at undgå bitterhed i den færdige vin. Der er skindkontakt mellem druer og most i ca. 24 timer. Vinen gæres ved lave temperaturer for at bevare mest mulig frugt i vinen. Farven er lyserød, nærmest lakse-farvet. Vinen har en frisk bouquet af friskkværnet rød peber og ribs. Smagen er halvtør, frisk og med en behagelig smag af røde bær som ribs, jordbær og hindbær. Vinen er oplagt til sommerens rosévin der kan nydes på lune sommeraftener på terrassen - og kan nydes både med og uden mad.

Området

Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området. En betegnelse som var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene. Dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Producenten

LGI Wines er, siden 1999, en fransk vinekspertvirksomhed med fokus på og salg af kvalitetsvine fra Sydfrankrig, nærmere betegnet Languedoc og Gascogne. I tæt samarbejde med lokale vinbønder promoverer LGI vine til forskellige landes markeder, der i blandt Danmark, og tager sig af distribution og markedsføring. Sammenslutninger som LGI hjælper de lokale vinbønder, som f.eks. ikke selv har et vinslot og tilhørende vin-virksomhed, med at holde kvalitets-standarden på deres vine og fokusere på håndværket frem for den videre markedsføring.

Type
Rosé
Land
Frankrig
Område
Languedoc-Roussillon
Årgang
2017
Alkohol
12%
Flaskestørrelse
75 cl
Drue
Cinsault
Serveringsforslag
Apéritif, Fjerkræ, Tapas

Dette website bruger cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Ved at bruge dette website accepterer du brugen af cookies.