Uganda Kawacom Paidha Økolgisk kaffe - 1000g

160,00 DKK
inkl. moms
Fast levering?
Levering 1-3 hverdage
Fri fragt ved køb over 499,-
30 dages fuld returet
Okologi3
Kaffe bestående af arabica sorterne SL 14 & Catimor. Kaffen har smagsnoter af Grepefrugt og hasselnød. Kaffen er ristet mellem for at fremhæve de lidt mere gode nuancer i smagen, hvilket gøre den velegnet til filter, man kan også sagtens bruges til espresso og mælkekaffe som Latté eller Cortado.

Denne økologiske kaffe, er resultatet af et større specialkaffe projekt i Uganda, der startede tilbage i 1998, hvor en del farmere gik sammen om at skabe økologisk arabica kaffe af høj kvalitet. Denne kaffe består af sorterne SL-14 og Catimor, som er ideelle til dyrkning af arabica kaffe i Ugandas klima. Kaffen er Fully Washed, hvilket vil sige at man kort tid efter høsten fjerner bærret og vasker kaffebønnen. Dette for at bibeholde de originale smagsnuancer der er i selve bønnen, og ikke aftager for meget smag fra bærret i tørre-processen. Kaffen er dyrket relativt højt mellem 1450 og 1800 meter. Kaffen er høstet i 2019 og stammer fra økologiske kaffefarme i den nordlige del af Uganda. Kaffen har smagsnoter af grapefrugt og hasselnød, og er særdeles velegnet til filter kaffe, men kan også sagtens bruges til både espresso og mælkekaffer.

For mange er Uganda måske ikke det første land, der springer frem i bevidstheden, når snakken falder på Arabican kaffe af høj kvalitet. Det kan skyldes, at Uganda traditionelt er kendt for at producere Robusta. I mange af landets regioner er udfordringen dog mere et spørgsmål om infrastruktur, historie og viden, end det er et spørgsmål om omgivelserne. Et eksempel på dette er West Nile regionen – tidligere kaldt en provins – beliggende højt i landets nordvestlige del, som grænser op til den Demokratiske Republik Congo. Her gror Arabica bønnen i 1.450-1.800 meter over havets overflade. De naturlige og ideelle tilstande i regionen har potentialet til ikke blot at producere stellar specialkaffe, men ligeledes at ændre farmernes liv på tværs af regionen.

Kaffen er hele bønner, og er pakket i Co2 Neutrale kaffeposer

Land: Uganda
Område: Northern Uganda – West Nile region
Farm: Kawacom Paidha Sustainable Project
Høst: 2019
Forarbejdning: Fully washed & sun dried
Sorter: SL 14 & Catimor
Højde: 1450 – 1800 meter
Økologisk: Ja
Smag nuancer: Grapefrugt og hasselnød