Etiopien Guji Lysristet filterkaffe - 650g

120,00 DKK
inkl. moms
Fast levering?
Levering 1-3 hverdage
Okologi4
Lystristet natural processed filterkaffe fra Etiopien, en virkelige lækker kaffe, perfekt til Chemx eller V60, med god frugtig smag og tilpassede syre. Kaffen har noter af sort te, blåbær og hindbær.

Sookoo Exporters arbejder sammen med små grupper af kaffefarmere i Daanisa i Guji -regionen for at sikre, at deres kaffe kommer til det bedst mulige marked. Denne kaffe er lys og delikat, samtidig med at den bevarer frugt-frem-profilen, der er så tegn på naturals fra denne region. Minder os om en britisk te.

Daanisa navnet kommer fra det lokale navn for et paraplyformet indfødt træ. Daanisa -træet har medicinske egenskaber og bruges til en bred vifte af konstruktionsformål. Måske vigtigst af alt, det bruges til at skygge for regionens kaffetræer. Kaffefarmerne plukker selektivt kaffebærerne og leverer det til vaskestationen eller til lokale indsamlingssteder. På vaskestationen sorteres kaffe for at sikre, at kun de modne bær behandles. Indsamlingsagenten overvåger kvaliteten af ​​kaffen inden forarbejdning. Naturlig kaffe, som denne, flyder først i vand for at fjerne eventuelle undervægtige eller beskadigede bønner og snavs. Kun de kaffebær, der synker, accepteres for de højere kvaliteter. Flydere bær tages til side for at blive behandlet som lavere kvaliteter. Efter rengøring føres kaffebæret direkte til tørrepladser, hvor de spredes i et enkelt lag til tørring. De rakes regelmæssigt og sorteres for at fjerne eventuelle beskadigede kaffebær, der kan have været igennem den første sortering. Efter et par dage vil vaskestationens personale øge lagets tykkelse for at bremse tørringen og stabilisere fugtigheden. Samlet tørretid kan tage op til tre uger under overskyede forhold, eller to uger hvis vejret er solrigt.

Sookoo Coffee er et familieejet selskab under ledelse af Ture Waji. Sookoo producerer økologisk kaffe af høj kvalitet og specialkaffe. Sookoo er opkaldt efter det etiopiske ord for guld. Ligesom guld er kaffe dyrebart, og Sookoos navn afspejler den omhu og opmærksomhed, de betaler deres kaffe. Guji regionen får rigelig nedbør og er præget af stejlt bjergrigt terræn. Perfekte betingelser for at understøtte det store udvalg af kaffe, der findes her. Først for nylig er Guji -kaffe blevet adskilt fra de nærliggende produktionsområder Sidamo og Yirgacheffe. På grund af deres enorme kvalitet og unikke profiler vinder de imidlertid hurtigt international anerkendelse.

Selvom Etiopien er berømt som kaffens fødested, er det i dag stadig en specialiseret kaffeindustri for sine utrolige varianter af smag. Selvom fuld sporbarhed har været vanskelig i nyere historie, har nye regler muliggjort direkte indkøb. Vi samarbejder direkte med landmænd for at hjælpe dem med at producere specialpartier i topkvalitet, der nu er fuldstændig sporbare og tilføjer værdi for både landmænd og stegeovne.

Den enestående kvalitet af etiopisk kaffe skyldes en kombination af faktorer. Den genetiske mangfoldighed af kaffesorter betyder, at vi finder en mangfoldighed af smag, selv mellem (eller inden for) gårde med lignende vækstbetingelser og forarbejdning. Ud over sorter bidrager forarbejdningsmetoder også til slutkvaliteten. De sidste nøgleingredienser til fremragende kaffe i Etiopien er de producerende traditioner, der har skabt den genetiske mangfoldighed, forarbejdningsinfrastruktur og gode kaffe, vi nyder i dag.

De fleste producenter i Etiopien er småbrugere, og størstedelen dyrker fortsat kaffe ved hjælp af traditionelle metoder. Som følge heraf dyrkes mest kaffe uden brug af kemisk gødning eller pesticidbrug. Kaffe dyrkes, udelukkende høstes og tørres ved hjælp af manuelle systemer.